Sprider Blackbox BB15 och BB35

Sprider Blackbox gör det möjligt att hålla en mindre mängd asfalt varm under lång tid. Vi bygger dem i två olika storlekar för olika behov, med det gemensamma kännetecknet att de är välisolerade och eluppvärmda.

Sprider Blackbox passar utmärkt för mindre arbetsplatser eller lagningar, inte minst potthålslagning i kallt klimat.

Sprider Blackbox är våra eluppvärmda isolerbehållare för asfalt. De finns i två storlekar som rymmer 1,5 ton (BB15) respektive 3,5 ton (BB35). Utformningen gör dem perfekta för mindre lagningar i kallt klimat eftersom asfalten kan hållas varm under mycket lång tid – även över natten. Vid arbete med exempelvis många små läggningar behöver du inte stressa för att riskera att asfalten stelnar i behållaren.

Den mindre Blackboxen, BB15, monteras med fördel på en släpkärra och bildar på så vis en helt autonom enhet som kan dras efter vilken pickup eller motsvarande fordon som helst.

Eluppvärmningen har fördelen att all energi kan riktas in mot asfalten i behållaren utan betydande effektförluster, som ofta är fallet vid varmhållning med brännare av olika slag. Om du vill hålla asfalten varm under längre tid när Blackboxen står stilla, går det utmärkt att ansluta elvärmen till nätet och på så vis inte behöva använda något mobilt elverk.

En släpvagnsmonterad BB15 drivs av ett bensindrivet hydraulaggregat medan den större BB35 antingen kan drivas av ett bensindrivet hydraulaggregat eller av fordonets externa hydraulik när sådan finns. Alla funktioner på Sprider Blackbox är radiostyrda genom en smidig fjärrkontroll.

Kapacitet:

  • 1,5 eller 3,5 ton asfalt

Värmeeffekt:

  • 3,8 kW (BB15) eller 5,2 kW (BB35)

 Vid extern hydraulik behövs ett oljeflöde om cirka 20 l/min vid 150 bar.

Boka demo - vi visar gärna

Låter detta som något för dig och din verksamhet? Hör av dig så berättar vi mer. Du kan också boka en demo där vi visar hur våra produkter kan hjälpa dig att utföra arbetet snabbt och effektivt.