Om oss

Made in Vårgårda, Sweden

Vi bygger våra maskiner från grunden i vår verkstad i Vårgårda. Att ha produktionen så långt som möjligt i egen regi gör att vi har full kontroll på kvalitet, kapacitet och hållbarhet. Det kan finnas andra sätt att bygga maskiner genom att exempelvis lägga produktion i lågkostnadsländer, men vi tror att genom att vara lyhörda, flexibla och ansvarstagande kan vi skapa mervärden som annars inte hade varit möjliga. Våra medarbetare stannar ofta länge hos oss. Vi ser det som ett bevis på att vi är en arbetsplats där erfarenhet tas tillvara, att vi har en god arbetsmiljö och att vi trivs tillsammans.

SpriderMaskiners historia

Spriders historia har sin början 1986 då vi byggde den första versionen av Sprider M-25 för utläggning av asfalt. Idén kom ur behovet av ett mer ergonomiskt hjälpmedel för att undvika värk och överansträngning hos asfaltsläggare på grund av tungt manuellt arbete. De första åren tillverkade vi inte bara maskiner utan utförde även asfalteringsarbeten.

Efter skiftande ägarförhållanden och verksamhet bildades SpriderMaskiner AB 1995, som fokuserade på enbart tillverkning och service av Sprider. År 2012 slogs SpriderMaskiner samman med YMA Mekaniska AB som vi tidigare haft ett nära samarbete med, och verksamheten inom maskintillverkning, industriservice och legotillverkning tillkom.

SpriderMaskiner AB är ett familjeföretag med tjugotalet anställda. Vi har vår verksamhet i Vårgårda, en liten ort i Västra Götalands län, 70 kilometer nordost om Göteborg.