Lastväxlarflak

En Sprider M-25 fungerar bäst monterad på ett välisolerat asfaltflak. Vi är återförsäljare för CMT:s lastväxlarflak som håller toppklass för värmeisolering. Genom vårt samarbete med CMT kan flaken anpassas för Sprider redan i fabriken.

Beskrivning

Vid transport av asfalt finns ett antal olika krav att ta hänsyn till. Flaket ska dels vara lätt och hållbart för att innebära en hög nyttolast utan att kompromissa med livslängden. Dels ska det vara välisolerat för att asfalten ska behålla sina egenskaper under transporten till läggningsplatsen och inte kallna och stelna för tidigt.

Lastväxlarflak från vår samarbetspartner CMT motsvarar båda dessa krav. Lastväxlarflaken kan dessutom anpassas för Sprider redan i fabriken genom montering av adapter och att bakluckan monteras inflyttad.

I sitt vanligaste utförande är asfaltflaket rundbottnat, isolerat med 50 millimeter mineralull och har en topphängd delad baklucka. Som tillval finns flak med en längsgående avdelare och baklucka med giljotinfunktion för att kunna transportera olika typer av material samtidigt. Vi kan också erbjuda anpassning som en integrerad vältficka, integrerad vattentank, redskapshållare eller andra speciallösningar. Längden på flaken anpassas efter dina önskemål för bästa passning på lastbilen.

En av de viktigaste delarna för att hålla värmen under lång tid är en bra täckning. På de flak vi säljer förespråkar vi ett enkelsidigt öppnat Fliptop® Maxi vikkapell. Fliptop Maxi öppnas genom att vikas åt ena sidan, vilket gör det helt tätt upptill och släpper in minimalt med fartvind. Duken är uppbyggd av dubbla lager PVC med fiberisolering emellan för bästa tänkbara isolerförmåga.

Boka demo - vi visar gärna

Låter detta som något för dig och din verksamhet? Hör av dig så berättar vi mer. Du kan också boka en demo där vi visar hur våra produkter kan hjälpa dig att utföra arbetet snabbt och effektivt.